Adverteren

Motorrijders bereik je via De Motor Podcast!

Vanuit onze professionele studio in Hilversum komt elke 2 weken De Motor Podcast. De eerste Nederlandse podcast-serie voor iedereen met passie voor motoren.

In elke aflevering van ongeveer 45 minuten staat één onderwerp centraal en praten we met één of meerdere gasten over onze passie. Gratis te beluisteren via elke podcast-app en deze website.

Met De Motor Podcast bereik je motorrijdend Nederland omdat we door duizenden motorrijders aandachtig worden beluisterd. Podcasting is niet vluchtig zoals veel andere media. Er wordt niet weg gezapt en advertenties worden niet geblokkeerd.

Voor De Motor Podcast neemt de motorrijder echt de tijd om te luisteren naar boeiende gesprekken over zijn of haar passie.

Een beller is sneller:
035 – 685 60 37

Waarom adverteren in podcasts?

Bijna de helft van Nederland luistert podcasts
Uit de onafhankelijke Markteffect Podcast Monitor blijkt dat bijna de helft van alle Nederlanders (47%) wel eens naar een podcast luistert. Dit is het afgelopen half jaar gestegen met maar liefst 7%. Ruim een kwart daarvan luistert minimaal wekelijks, meestal via een smartphone. De belangrijkste redenen om naar een podcast te luisteren zijn ontspanning en amusement.

Totale aandacht, geen waste
Een podcast luisteren doe je met totale aandacht. Meestal via een koptelefoon. Beter en duidelijker “tussen de oren komen” kan niet. Daarnaast hebben alle luisteraars dezelfde passie voor motoren! Niet schieten met hagel, maar efficiënt de boodschap direct bij de doelgroep die er toe doet: motorrijdend Nederland.

De cijfers bewijzen het succes
41% vertrouwt een merk meer wanneer dit in een podcast adverteert
3x meer betrokkenheid ten opzichte van radioadvertenties
41 minuten is de gemiddelde luistertijd per podcast

Samenwerken kan op diverse manieren:

1: Billboard
Jouw product of bedrijf wordt aan het begin én einde van De Motor Podcast genoemd in een zogenaamd billboard. Onmisbaar contactmoment voor elke luisteraar!

Bijvoorbeeld:

“Deze aflevering van De Motor Podcast wordt mogelijk gemaakt door Garagebedrijf Jansen, snelle service tegen een scherpe prijs. Kijk voor meer informatie op garagejansen.nl”

Dat kan ongeveer zo klinken:


2: Branded Content/Brand Promotion
Aan het begin en einde van de aflevering plaatsen we net als in optie 1 een billboard. Daarnaast verwerken we jouw product of dienst op een natuurlijke manier in de aflevering.

In dit blokje Branded Content zetten we minimaal een minuut lang de spotlight op jouw product. Samen met de gast van die aflevering praten we over de product features die we vooraf met jou afspreken. Zo weet je zeker dat alle belangrijke zaken aan bod komen.


3: PREMIUM PODCAST: Je eigen podcast-aflevering!
Het absolute summum waarin je alles kunt vertellen over jouw motor gerelateerde product, bedrijf of dienst. Je krijgt je eigen aflevering van De Motor Podcast waarin we 45 minuten alleen maar praten over jouw onderwerp!

We nemen vooraf alle punten door die je aangestipt wilt zien en zorgen ervoor dat de aflevering precies de informatie bevat die jij wilt overbrengen aan motorliefhebbers! Opname op locatie is ook mogelijk.

Beluister hieronder een voorbeeld van een compleet eigen aflevering die we eerder maakten voor Motor Circuit Training:

Staat jouw idee hier niet bij? We denken graag met je mee om de motorrijder te bereiken.