NIEUWSTE Afl. 64: Te gast bij Lowlands Biker Store in Zwolle
Einde motorseizoen is niet einde motorpassie bij De Motor Podcast. Speciaal voor het ‘off season’ zijn we gestart met de ‘Road Show’. Dennis en Peter van De Motor Podcast rijden gewoon door en bezoeken met de podcastmicrofoon motorzaken en indoor motorevenementen. In deze aflevering zijn ze bij Lowlands Biker Store in Zwolle. Je hoort de initiatief nemers van deze prachtige motorzaak. Maar ook klanten én luisteraars van De Motor Podcast komen aan het woord om hun motorpassie te delen.


Afl. 63: Rick Nieman en zijn passie voor Moto Guzzi en Italië
Jarenlang bracht hij ons alleen slecht nieuws op TV. Maar hij blijkt toch een hele positieve gast te zijn, zeker als het gaat over motorrijden. Rick Nieman is televisiepresentator, maar als het even kan rijdt hij op z’n Moto Guzzi door heel Europa. En als hij moet kiezen tussen het maken van een televisieprogramma of motorrijden, dan is voor hem de keuze eenvoudig. Rick heeft op de motor ook een prachtige tocht gemaakt door de Verenigde Staten met een aantal angstige momenten.


Afl. 62: Vincent stapte na 24 jaar weer op de motor
Bijna 24 jaar spijt hebben van het niet eerder weer opstappen op de motor. Het overkwam Vincent, die door enorme pech zo lang niet motor kon rijden. Dit is de aflevering over de heropstapper. Heb je in het verleden ooit motor gereden en doe je dat nu niet meer, dan mag je deze aflevering zeker niet missen. Onze gast in deze aflevering is inmiddels niet meer van z’n Honda Deauville af te slaan.

SHOWNOTES:
– Kans maken op een motor-opfriscursus bij rijschool Robert Dalsem? Stuur ons dan een mail of DM met het antwoord op deze vraag: hoeveel antwoorden moet je goed hebben op het theorie-examen om te slagen?


Afl. 61: Terugblikken vanaf de Dutch Media Week

De Motor Podcast doet mee aan de recordpoging podcast maken tijdens de Dutch Media Week vanuit Hilversum. We blikken vanuit een etalage midden in het centrum van Hilversum terug op het afgelopen motorseizoen. Al is er natuurlijk niet echt spraken van een seizoen einde. Zowel Peter als Dennis rijden het hele jaar door op de motor.

SHOWNOTES:
– Winnaar prijsvraag Stunt & Wheelieschool: Nisse Blankendaal
– Winnaar training van 2 The Experience op het Midland Circuit t.w.v. € 90,-: Edwin Holsappel


VORIGE AFLEVERINGEN SEIZOEN 2022:

Afl. 60: Opstappen na een motorongeluk

Een ongeluk krijgen met de motor en dan… Het onderwerp dat we liever niet bespreken. Want volgens sommigen is het niet de vraag of je een keer valt, maar wanneer. Jeanet heeft een motorongeluk gehad en het gelukkig overleefd. Ondanks het feit dat ze er nog behoorlijk wat klachten aan haar ongeluk overgehouden heeft, is ze toch weer opgestapt. De tijdelijke motorangst heeft plaats gemaakt voor hernieuwde motorpassie..


Bonus afl. 9: Verslag vanaf Motorfest 2022

Zondag 18 september werd voor de eerste keer het Motorfest georganiseerd door de KNMV op Papendal. Dennis en Peter doen verslag vanuit de stand van De Motor Podcast.

SHOWNOTES:

– 17 September 2023: www.motorfest.nl


Afl. 59: Richard maakt de meest bizarre custom bikes

Custom motorfietsen, maar dan net even anders. Als Richard van Magic Motorcycles een motor voor je bouwt, dan heb je een motor die niemand anders op de hele wereld heeft. Hij gaat samen met z’n klanten een waar avontuur aan, waarbij goed gekeken wordt of het karakter van de motor past bij het karakter van de berijder. En als de gereedschapskist eenmaal open gaat, dan is voor deze voormalig stuntrijder niets te gek, waarbij de nadruk ligt op handmade. Hij laat motoren klinken zoals niemand anders kan en toch binnen de wettelijke normen. Dus een prachtig diep geluid, zonder boze buren of ome agent achter je aan.

SHOWNOTES:


Afl. 58: Jeremy Vonk en zijn Stunt and Wheelieschool

Professionele stuntrijder Jeremy Vonk heeft zijn eigen Stunt and Wheelieschool, met inmiddels leerlingen uit 72 verschillende landen. Ook leerde hij menig bekende Nederlander op één wiel rijden. Jeremy geeft mensen de mogelijkheid om zich volledig te focussen op de juiste technieken. Het omhoog koppelen, gas controle, de voetrem en hoe je ze allemaal kunt combineren zonder het risico te lopen om te vallen. Na deze aflevering weet je hoe het moet en hoe het niet moet. Jeremy werkte ook voor Ducati en reed met een Ducati 899 Panigale waarmee hij shows gaf door heel Europa met de Moto GP en World Superbike-evenementen.

SHOWNOTES:


Afl. 57: Knietje aan de grond met amateurracer Roy Ruesen

In deze aflevering worden de bochten net iets korter genomen en gaat het gas erop met Roy ‘Racing’ Ruesen. Geen circuit in Nederland kent nog geheimen voor deze amateurracer. Ook buiten Nederland maakt Roy ‘Racing’ Ruesen op zijn manier menig circuit op een veilige manier “onveilig”. Kortom als je houdt van racen en wat meer snelheid dan moet je deze aflevering beluisteren.

Er valt ook een middag racetraining op het Midland Circuit (t.w.v. € 90,-) te winnen! Beschikbaar gesteld door 2theExperience.

(Deze aflevering is ook geschikt voor een ieder die minder thuis is in de racewereld.)

SHOWNOTES:
– Website Roy: royracing185.jimdofree.com/
– Instagram Roy: www.instagram.com/royracing185/
– 2TheExperience: www.2theexperience.nl/


Afl. 56: Laatopstapper Irma Knol en haar Ducati Monster 797

Motorrijden kan leiden tot heftige emoties, die je tot tranen toe kunnen roeren. De gast in deze aflevering van De Motor Podcast heeft dat meerdere malen aan den lijve ondervonden. Irma Knol, bekend van o.a. ‘de Knol Power’ zij is namelijk de moeder van Enzo en Milan Knol. Zowel bij Irma als Enzo zit er veel motorpassie. Hij trakteerde zijn moeder zelfs op een Ducati Monster 797, waar ze inmiddels niet meer vanaf te slaan is. Irma is naar eigen zeggen ook een echte motormeid en heeft zich natuurlijk aangesloten bij de Motormeiden, ze vertelt o.a. over het positieve verschil tussen een rit met de Motormeiden en een rit waar ook mannen mee rijden.

Deze aflevering is mogelijk gemaakt door Handigschoonmaken.nl

SHOWNOTES:
– Website Irma Knol: IrmaKnolStore.nl
– Hoe Irma de Ducati cadeau krijgt van Enzo zie je hier.
– De twee routes van de ritjes van Dennis:
GPX Veluwe (134 KM, +/- 2,5 uur. Start net buiten Ede, einde bij McDonald’s Amersfoort)
GPX Betuwe (110 KM, +/- 2 uur. Start Esso Zaltbommel, einde bij Postiljon Hotel Bunnik)
Download ze hieronder:


Afl. 55: Jan kent Route 66 op z’n duimpje

De motortocht die je tenminste één keer in je leven moet rijden: Route 66. Een tocht van net geen 4.000 kilometer waar je toch al snel 3 weken over doet. The Mainstreet of America, The Mother Road; onze gast Jan Nieuwstraten reed de Route 66 al verschillende keren. Hij neemt ook andere motorrijders mee op deze monstertoertocht. Jan is letterlijk en figuurlijk een halve Amerikaan en heeft mooie verhalen over Route 66. Die verhalen vertelt hij in deze, maar hij vertelt ze ook aan de motorrijders die met hem mee rijden op Route 66 en dat maakt het een nog mooiere rit.

Deze aflevering is mogelijk gemaakt door Handigschoonmaken.nl

SHOWNOTES:
Website Route 66 Reizen: Route66Reizen.nl


Afl. 54: Hans reed in 65 dagen 17.000 km naar China

Hans ontdekte op zijn motortocht van 65 dagen en 17.000 km naar China dat hij meer ‘bamboe’ is gaan leven: meebuigen zonder te breken. Word een betere versie van jezelf door motor te rijden. Klinkt zweverig, maar zijn motortocht is alles behalve zweverig. De reis naar zijn roots in China ondernam hij met een aantal familieleden, die ook een paar maanden vrij konden krijgen. Want voordat je in Beijing bent, zit je wel een poosje op de motor (BMW 650).

Deze aflevering is mogelijk gemaakt door Handigschoonmaken.nl

SHOWNOTES:
Website Hans: weesbamboe.nl
Bestel het boek Wees Bamboe van Hans bij Bol.com


Afl. 53: Daan is fan van zijn Husqvarna Nuda én het handig schoonmaken van je motor

Vanuit je passie voor motoren een bedrijf in schoonmaakartikelen voor motoren opzetten. Schoonmaakspecialist Daan Tjaden is de man achter Handigschoonmaken.nl. Hoe heeft hij dit aangepakt en wat is het geheim achter het handig schoonmaken van een motor? Maar je hoort ook het motorverhaal van Daan zelf, want ook hij is een gepassioneerde motorrijder en geniet van zijn Husqvarna Nuda.

Deze aflevering is mogelijk gemaakt door Handigschoonmaken.nl


Afl. 52: Waarom elektrisch rijden wel leuk is

Elektrisch rijden is rijden met een nagenoeg stille motor en dat is voor veel rijders een bezwaar. Een motor moet je (volgens velen) horen en de ronkende motor onder je is een stuk van de beleving. Toch Jeroen Dekkers helemaal om. Hij rijdt al jaren motor en de laatste paar jaar elektrisch op zijn Energica. Over zichzelf zegt hij: “Ik ben absoluut geen groene rakker”. Een beter milieu is voor hem een mooie bijzaak, elektrisch motorrijden wordt volgens hem de toekomst. Maar ook nu is het volgens Jeroen al een absolute aanrader. Waarom hoor je in deze aflevering.

Deze aflevering is mogelijk gemaakt door Handigschoonmaken.nl


Bonus afl. 8: Rijden voor het goede doel

Rijden voor een goed doel is ook gewoon leuk. Dennis was met microfoon bij de Distinguished Gentleman’s Ride in Amsterdam. Met klassieke & vintage stijl motorfietsen wordt bij deze rit om aandacht gevraagd voor de gezondheid van mannen. Peter reed mee met de Motorrun van de Amerpoort in Baarn. Een tourtocht waarbij mensen met een verstandelijke beperking mee reden op motoren en de dag van hun leven hadden.

SHOWNOTES:
Distinguished Gentleman’s Ride
Amsterdam Classic Riders


Afl. 51: Beginnend motorrijder met een nogal sportief randje

Mark a.k.a. Fruitdealer, zijn eigen naam zegt hij liever niet, want ondanks het feit dat hij nog niet zo heel veel kilometers op twee wielen heeft gereden, heeft hij al wel een aantal dingen gedaan die op het randje zijn en soms er zelfs over heen gaan. Hij heeft zichzelf aangemeld bij om te vertellen waar je tegenaan loopt als beginnende motorrijder. Motorrijders die daar openlijk vooruit komen op social media worden door de politie nog wel eens opgespoord. Daarom praten we in deze aflevering met een anonieme ‘beginnende’ motorrijder.

SHOWNOTES:
Instagram Mark


Bonus 7: Veel uitjes en vooruitblik naar komende afleveringen

Er gaan mooie dingen gebeuren bij De Motor Podcast. Snel, maar ook geruisloos rijden. Dennis en Peter vertellen erover en welke boeiende gasten binnenkort aan de desk plaatsnemen. Ook hebben we je mening even nodig!


Afl. 50: De Distinguished Gentleman’s Ride en ons 2 jarig jubileum

De Motor Podcast was nog nooit zo distinguished als in deze aflevering. Te gast zijn Derek Knipscheer en Ron Betist, beide betrokken bij de organisatie van de Distinguished Gentleman’s Ride op 22 mei a.s. Wereldwijd worden er ruim duizend motorritten georganiseerd met klassieke & vintage stijl motorfietsen om aandacht te vragen voor de gezondheid van mannen. Behalve dit evenement hebben Derek en Ron nog veel meer spectaculaire motorplannen en daar vertellen ze ook over in deze 50e aflevering van De Motor Podcast. We staan natuurlijk ook even stil bij ons twee jarig jubileum.

SHOWNOTES:

De Distinguished Gentleman’s Ride Nederland: https://www.gentlemansride.com/rides/netherlands


Afl. 49: Elles over off-road rijden en het belang van goede vering

Elles is een echte ‘Endurocat’ behendiger dan wie dan ook op de motor, ook in het mulle zand. Ze heeft vier motoren rijdt ook graag op het circuit, maar stiekem toch het liefst door de modder. Ze is met recht Elles in motor wonderland, want ze heeft ook verstand van motoren en dan met name van de vering. Er is veel te weinig aandacht voor de vering/schokbrekers van de gemiddelde motor volgens haar. En met goed afgestelde vering rijdt je motor zoveel beter en zelfs veiliger.

SHOWNOTES:

Offroad trainingen & vering afstellen: www.allroad-events.nl
Offroad platform voor vrouwen: www.endurocats.nl
Alex van den Broek: www.alexvandenbroekevents.nl/


Afl. 48: Leo de Haas en zijn Blik op de Weg…euh Motor

Mister ‘Blik op de Weg’ Leo de Haas was jaren lang te zien op de televisie als presentator van het programma Blik op de Weg. Het televisieprogramma dat hij niet alleen presenteerde maar ook bedacht. Elk seizoen werd afgesloten met een motorspecial. Leo is zelf ook een echte motorrijder, die op een gegeven moment ook daadwerkelijk al zijn droom motoren in de schuur had staan. Door onvoorziene omstandigheden moest hij met veel pijn in het hart ze ook weer verkopen. Nu rijdt hij rond op zijn jeugdliefde, de motor waar het voor hem allemaal mee begon.

SHOWNOTES:
YouTube Leo de Haas


Afl. 47: Sabrina is wereldreiziger op haar Ducati Panigale 959

Sommige verklaren haar voor gek. Sabrina (Travel With Sab) rijdt namelijk op een supersport bike door zo’n beetje heel Europa en ook steeds vaker daar buiten. Hoe houdt ze het vol, vragen ook Dennis en Peter zich af. Je krijgt toch ongelofelijk last van je rug en polsen als je vele duizenden kilometers voorover gebogen zit op eigenlijk een racemotor? Waarom maakt ze eigenlijk deze eigenaardige keuze, terwijl ze ook een BMW GS in de schuur heeft staan, die volgens velen toch meer geschikt is als reismotor.

SHOWNOTES:
Instagram Sabrina: @TravelWithSab
Website Sabrina: travelwithsab.com


Extra aflevering: KNMV Dag van de Motorrijder

Op 20 maart 2022 organiseerde de KNMV de eerste editie van de Dag van De Motorrijder. Bij deze dag hoort natuurlijk een motorrit, met de nodige gezellige tussenstops. Bij de tussenstop in Doorn, stonden Dennis en Peter van De Motor Podcast om te praten met luisteraars en andere motorrijders.


Afl. 46: Motorrijdersactiegroep (MAG) update

Hij is nog altijd een graag gehoorde gast bij De Motor Podcast, Hugo Pinksterboer van de MAG, de Motorrijdersactiegroep. Eigenlijk is Hugo naar eigen zeggen een soort vakbondsman, van de vakbond voor motorrijders. In die hoedanigheid trekt hij ten strijde om de wegen in Nederland berijdbaar te houden voor motorrijders en daar waar nodig de wegen te verbeteren. Voor Hugo is er nog altijd meer dan genoeg werk aan de winkel en in deze aflevering van De Motor Podcast geeft hij een update.

SHOWNOTES:
Website Motorrijdersactiegroep MAG


Afl. 45: Ronald Molendijk en zijn custom Ducati Monster 900

Deejay & muziekproducent Ronald Molendijk schuift niet alleen bijna dagelijks aan bij Shownieuws op TV, hij zit ook aan de desk bij De Motor Podcast. Natuurlijk vertelt hij bij ons vooral over zijn motorpassie. Hij is vijf jaar bezig geweest om zijn Ducati Monster 900 helemaal aan te laten passen aan al zijn wensen. In dat aanpassen is Ronald echt heel ver gegaan.

Deze aflevering is mogelijk gemaakt door Combi Motors Verzekeringen.

SHOWNOTES:
Plaat waar Ronald harder van gaat: Alles van Dubfire.
Aanpassingen aan de motor zijn gedaan door Moto Adonis.


Afl. 44: De Harley Davidson Club Nederland bestaat 60 jaar

Naar eigen zeggen rijden ze op legendarische motoren. De mannen, maar zeker ook de vrouwen van de Harley Davidson Club Nederland, rijden op motoren die nog behoorlijk op het originele ontwerp van meer dan 100 jaar geleden lijken. Hun club is in Nederland opgericht in 1962 en bestaat dus dit jaar 60 jaar. Dat moet natuurlijk gevierd worden, want voor de leden van de HDCN is hun motor zoveel meer dan alleen een motorfiets. In deze aflevering wordt natuurlijk ook gesproken over de vooroordelen en geruchten over Harley rijders en de perikelen rond de MC’s.

SHOWNOTES:
Instagram: Harley Davidson Club Nederland
Website: Harley Davidson Club Nederland


Afl. 43: Mitchel en Nadia willen de wereld over

Een wereldreis op de motor voor het goede doel. Nadia en Mitchel zijn van plan om een wereldreis te gaan maken op de motor en daarbij diverse goede doelen te ondersteunen. Inmiddels hebben ze hun banen opgezegd en hun huis verkocht, want op 1 juni a.s. moet het gaan gebeuren. Ze hebben al een aantal partners gevonden die hen ondersteunen bij deze monstertocht, toch blijft De Motor Podcast presentator Peter kritisch. Nadia heeft namelijk pas net een week haar motorrijbewijs als deze podcast wordt opgenomen.

SHOWNOTES:
Instagram: The Great Ride Along
Website The Great Ride Along


Afl. 42: Met motoren in een brandweerwagen de wereld over

Over het algemeen gaat Lennart op de motor als de brandweer. Maar hij heeft ook iets met een bijzondere brandweerwagen. Een brandweerwagen die hij geschikt maakt om motoren mee te vervoeren en daarmee een wereldreis te maken. Ondertussen reist hij voor een speciaal motorreisbureau de wereld over om toertochten uit te proberen en te beschrijven. Dit alles doet bioloog Lennart Vonk, ‘what’s in the name’ samen met zijn vriendin, die hij leerde kennen toen ze allebei motorpech hadden in de Balkan.

SHOWNOTES:
Instagram Lennart: @biologist_on_a_bike
YouTube Motourismo
Blog Kroatië reis


Afl. 41: Wheelie-fan en motor wrapper Didi

Ze is motor wrapper en kan je motor in een handomdraai een hele andere uitstraling geven. Daarnaast houdt ze van snelheid, stunten en wheelies. Hoe houdt ze het veilig maar ook uitdagend genoeg? In deze aflevering vertelt ze alles over haar motorpassie en voorliefde voor haar Yamaha Tracer 900.

SHOWNOTES:
Plaat waar Didi harder van gaat: Meat Loaf – Bat Out of Hell
Checken of er gestrooid is: Rijkswaterstaat
Instagram: @Didithemotododo
Didi Wrapping


AFLEVERINGEN SEIZOEN 2021:

Bonus 5: Peter en Dennis blikken terug op de hoogtepunten van 2021 en plannen voor 2022

Een bonus-aflevering om het jaar mee af te sluiten! Onder het genot van een glas wijn blikken Peter en Dennis terug op 2021 en vooruit naar 2022. Komt er een Motorbeurs? Moet er nog iets aan de motoren aangepast worden? Staat er nog iets op de bucketlist? Rijden we door of toch de stalling in? Wat vinden we van driewielers? Wat heeft Peter voor motorstoel in de studio?

SHOWNOTES:
Ronald Goedemondt – Motorrijbewijs


Afl. 40: Reiziger, avonturier en trainer Mike on the Bike

Mike on the Bike is een echte avonturier. Hij gaat barre kou en ontberingen niet uit de weg. Rijdt op zijn motor door zand en sneeuw en slaapt ook net zo makkelijk in dit soort omgevingen. Daarnaast traint hij andere avonturiers in de dop en organiseert bijzondere ritten op de meest uitdagende plekken van de planeet waar wij op leven. Mike is dankzij zijn motoravonturen nog in leven. Luister naar naar zijn verhaal in deze aflevering van De Motor Podcast.

SHOWNOTES:
Mike on the Bike


Afl. 39: Geratel workshops en motoronderhoud

Lucy van Ostade is in alle opzichten een powervrouw. De dikste Harley Davidson heeft geen geheimen voor haar. Ze rijdt er niet alleen op, maar kan ze ook onderhouden en zelfs volledig reviseren. Daarnaast aan andere uitleggen hoe het werkt. Want ze geeft ook workshops sleutelen aan je motor. Ze zat ooit met 30 jongens als enige vrouw in de klas bij de opleiding motortechnicus en vanaf dat moment staat zij echt haar mannetje in een wereld waar het helaas nog steeds niet gewoon is dat een vrouw aan de motor sleutelt.

SHOWNOTES:
Geratel Workshops en Motoronderhoud

De plaat waar Lucy harder van gaat: Crazy Cavan – My little sister’s gotta motorbike


Afl. 38: Erskine reed door Kazachstan en Kirgizië

Op doordeweekse dagen traint Erskine Schoenmakers de Oranjeleeuwinnen, maar als hij even de kans krijgt zit hij op de motor. Naar eigen zeggen wordt hij ‘grumpy’ als hij enige tijd geen motor kan rijden om wat voor reden dan ook. Tijdens zijn reis door Kazachstan en Kirgizië op een rammelende Yamaha ondervond hij o.a. hoe corrupt de politie in dat gebied is. Zijn motor skills werden op de proef gesteld bij flinke kou op grote hoogte, maar ook bij enorme hitte op het onverharde pad.

SHOWNOTES:

De plaat waar Erskine harder van gaat: AC/DC – Play Ball


Afl. 37: Jessica en Maarten ontdekken offroad Afrika

Ze hebben al heel wat van de wereld gezien op de motor, Israël, Egypte, Rusland, Centraal Azië en met z’n tweeën zijn ze ook al eens naar de Noordkaap gereden. Maar nu ontdekken ze Afrika, offroad. Jessica en Maarten hebben hun baan opgezegd om met twee Yamaha Ténéré’s 700 dwars door de woestijn te gaan rijden. Aan hun trip is ook een goed doel verbonden en natuurlijk ook lekke banden in the middle of nowhere. Om het avontuur compleet te maken, hield een remklauw er mee op tijdens een afdaling van een berg.

SHOWNOTES:
Het reisverslag van Jessica en Maarten: Winding Wheels


Afl. 36: Het Goldwingforum

Deze keer gaan we voor groot, groter, grootst. We praten met Erik Windmeijer van het Goldwingforum over, hoe kan het ook anders, Honda Goldwings. Enorme motoren, waar makkelijk een aanhangwagen achter kan. Maar je kunt er ook mee doorrijden vertelt Erik in deze aflevering. Ze hebben hem proberen te verleiden om te kiezen voor een Amerikaans bakbeest, maar hij blijft rijden op z’n Japanse reismonster. Daarnaast beheert hij een online forum met vele Goldwing verhalen en handige tips. Deze aflevering van De Motor Podcast is trouwens ook interessant voor niet Goldwing rijders.

SHOWNOTES:
Het Goldwingforum
Plaat waar Erik harder van gaat: Hotel California – Eagles


Afl. 35: The Bikerbrothers Jos en Corné Klijn, van MotoGP tot klassieke Vespa scooter

Van een kopje koffie drinken met Valentino Rossi tot een motortocht naar de Noordkaap in Noorwegen of juist de andere kant op richting Gibraltar. De gebroeders Klijn doen het. Ze schamen zich ook niet voor een tocht door de bergen op een klassieke Vespa scooter. Corné Klijn is radiopresentator, zijn broer Jos is fotograaf, maar hun gezamenlijke grote passie is motorrijden, daarom zijn ze te gast in deze aflevering van De Motor Podcast.

SHOWNOTES:


Afl. 34: Maurice Lede van 3 Op Reis over zijn motorreis door IJsland en de TET

Hij heeft over de hele wereld gereisd voor het maken van televisie programma’s zoals 3 Op Reis van BNNVARA. Eerst op vier wielen maar nadat hij ontdekte dat het op de motor eigenlijk veel spectaculairder is, is er voor hem geen weg terug. Televisiepresentator Maurice Lede is op de dag dat wij hem spreken net terug van een adembenemende motorreis in IJsland. Een tocht vol ontberingen, waar hij een flink aantal trainingen vooraf voor gevolgd heeft bij Mike on the Bike. O.a. voor de TET, Trans Euro Trail. Als Maurice iets doet, dan doet hij het goed en hij heeft nog een groot aantal motorreis-plannen die hij op relatief korte termijn gaat uitvoeren. Hij rijdt op een Triumph Bonneville.

SHOWNOTES:
Bekijk de eerste meters van Maurice op de Trans European Trail in 3 Op Reis
Mike on the Bike trainingen
Berrt Allroad motorreizen en trainingen
Roké Motors Woerden

Deze aflevering werd mogelijk gemaakt door MotorkledingStore.


Bonus afl. 4: Peter en Dennis nemen de zomer door en blikken vooruit

In bonus-aflevering 4 kijken we kort terug op de zomer. Peter heeft een schuiver gemaakt en Dennis heeft een handig cadeau-idee. We bespreken veel reacties van luisteraars en kijken vooruit naar de komende afleveringen.

SHOWNOTES:
De portable compressor van Xiaomi waar Dennis het over had, vind je hier.


Afl. 33: Motoginji en zijn enorme passie voor zijn Kawasaki Ninja

MotoGinji. Voor vrienden, zoals wij van De Motor Podcast, is het Mo. Zonder meer een snelle jongen op zijn Kawasaki Ninja. Het klopt bij hem tot in detail, de groene motor striping komt natuurlijk terug in z’n helm en pak. Behalve doorrijden, daar waar het kan, maakt hij ook nog eens spectaculaire video’s van zijn ritten en van zijn sleutelpraktijken.

Deze aflevering werd mogelijk gemaakt door MotorkledingStore.


Afl. 32: Presentatrice, actrice, zangeres maar vooral motorrijdster Chimène van Oosterhout

We praten met presentatrice, actrice, zangeres maar vooral Harley Davidson rijdster Chimène van Oosterhout. Ze vertelt over stoute en foute mannen, maar ook over diepe dalen, overleven door motor te rijden en hard gaan, de 300 km aantikken. Ze reed voor Veronica Goes Back to the USA route 66. Misschien ziet ze daarom het motorleven als meditatie naar Amerikaans voorbeeld. Zo is “Zen and the Art of Motorcycle Maintenance” van filosoof Robert M. Pirsig het boek dat ter sprake komt in deze aflevering.

Plaat waar Chimène harder van gaat: Alexis Jordan – Happiness

SHOWNOTES:
Het boek Zen and the art of motorcycle maintanance

Deze aflevering werd mogelijk gemaakt door MotorkledingStore.


Aflevering 31: Radiopresentator Hubert Mol blijkt een ‘stoere’ biker en heeft passie voor Harley Davidson

Als radiopresentator bij o.a. Omroep Brabant kan Hubert Mol natuurlijk heel goed uitleggen van welke plaat hij harder gaat. Naast muziekliefhebber is hij ook een fanatieke motorrijder en daar vertelt hij graag over. Hubert rijdt regelmatig naar eigen zeggen ‘fully dressed’ in zwart leer met z’n Harley vrienden. Al worden ze dan wel eens raar aangekeken, terwijl het zulke lieve jongens zijn. Daarnaast klimt hij net zo makkelijk op z’n Japanse all-road, om op zijn manier net even buiten de gebaande paden terecht te komen.

Plaat waar Hubert harder van gaat: The Doobie Brothers – What a fool believes (en als DJ praat Huber natuurlijk meteen het intro netjes vol!

Deze aflevering werd mogelijk gemaakt door MotorkledingStore.


Aflevering 30: De motoragent is te gast (deel 2)

De tweede aflevering met motoragent Rob de Klein. Hij werkt bij Team Motorondersteuning van de Nederlandse politie. Zij begeleiden o.a. vips op de weg en nucleaire transporten, maar hij kan ook nog gewoon een boete uitdelen. Natuurlijk gaat het over zijn motorpassie, zijn vele avonturen maar ook de vooroordelen over motoragenten worden besproken. “Zoeken” ze naar overtredingen bij motorrijders? Hoe stelt een motoragent een snelheidsovertreding precies vast? Waarom groeten de meeste motoragenten niet? Hoe bereiden ze een vip transport met bijvoorbeeld Koning Willem-Alexander eigenlijk voor? Hoe word je motoragent?

Ook praten we in dit tweede deel over de indruk die de transporten na de MH17 ramp bij hem achter heeft gelaten.

(Deze aflevering is opgenomen vóór het overlijden van motoragent Arno de Korte.)


Aflevering 29: De motoragent is te gast (deel 1)

In deze aflevering is motoragent Rob de Klein te gast. We praten met deze motorrijder over dit bijzondere en veel besproken beroep. Rob werkt bij Team Motorondersteuning van de Nederlandse politie. Zij begeleiden o.a. vips op de weg, maar hij kan ook nog gewoon een boete uitdelen. Natuurlijk gaat het over zijn motorpassie, zijn vele avonturen maar ook de vooroordelen over motoragenten worden besproken. Er is nog al wat te bespreken met deze bevlogen motoragent, daarom zijn er twee afleveringen van De Motor Podcast met motoragent Rob de Klein. Dit is deel 1.

(Deze aflevering is opgenomen vóór het overlijden van motoragent Arno de Korte.)

SHOWNOTES:
Facebookpagina Politie Team Motorondersteuning


Aflevering 28: Te gast bij MotorkledingStore in Capelle aan den IJssel

Omdat we 1 jaar bestaan, zijn we met onze mobiele podcast studio afgereisd naar Capelle a/d IJssel. In de nieuwste vestiging van MotorkledingStore bekijken we onder andere hoe een motorairbag precies werkt. Er komen luisteraars langs, @Dutchwesp parkeert zijn nieuwe Ducati in de winkel en we praten natuurlijk met medewerkers van deze gigantische winkel over de ontwikkelingen op het gebied van motorkleding. En als we er dan toch zijn, gaan we ook even shoppen bij MotorkledingStore en maken we graag gebruik van het goede advies dat we hier krijgen.

Deze aflevering is mogelijk gemaakt door MotorkledingStore.


Aflevering 27: Niels is de man achter @Bikertube, het grootste Nederlandse Instagram account met motorcontent

Ruim een miljoen mensen genieten van de soms bizarre motor video’s die Niels Koper op zijn Instagram account deelt. Tijd dus om hem eens aan de tand te voelen, over hoe hij dat aanpakt, een miljoen volgers. Niels is de man achter het Instagram kanaal @BikerTube, waar veel meer te zien is dan alleen schaars geklede dames op snelle motoren. In deze aflevering van De Motor Podcast geeft hij tekst en uitleg. Wat plaats je wel en wat absoluut niet? Wat rijdt hij zelf en wat betekent motorpassie voor hem?

Plaat waar Niels harder van gaat: Martin Garrix – Pressure


BONUS aflevering 3: Peter verbouwt een kinderstep tot mini motorfiets

Deze bonusaflevering bij aflevering 26 gaat over het verbouwen van een kinderstep tot een mini motorfiets en het Hell’s Angels gevoel dat daarbij komt kijken. De Motor Podcast maker Peter Kroon reed op 14 jarige leeftijd rond op iets wat leek op een zelfgebouwde mini Harley Davidson. Over hoe hij destijds dit voertuig rijdende kreeg, maakte hij zo’n 25 jaar geleden een radioreportage voor Radio 1. Die reportage hoor je in deze bonusaflevering van De Motor Podcast.


Aflevering 26: Qmusic dj Jordi Warners heeft net zijn motorrijbewijs en meteen verslaafd aan motorrijden

Jordi heeft net een paar weken zijn motorrijbewijs en is nu al niet meer van zijn Yamaha af te krijgen. Je kunt zijn ritten zelfs live volgen via zijn video livestream vanaf de motor! In die korte tijd heeft hij al op een Royal Enfield, Yamaha MT-07 en -09 gereden en gaat ook de MT-10 nog proberen.

Daarnaast vertelt Jordi natuurlijk ook over zijn passie voor motoren en spelen we met hem het legendarische radiospelletje: ‘Het Geluid’. Dat radiospelletje wordt bij De Motor Podcast natuurlijk: ‘Het Motor Geluid’.

Deze aflevering is mogelijk gemaakt door MotoShare.

SHOWNOTES:
Winnaar MotoShare tegoedbon: Mitchell Molenhuis
Plaat waar Jordi harder van gaat: Bon Jovi – It’s my life


Aflevering 25: Jan (82) en zoon Ruud vormen een echte motorfamilie

Dat je met 82 jaar zeker nog op de motor kunt stappen, bewijst Jan de Vaan. Hij vormt met de vele kinderen een échte motorfamilie. Ze hebben vele avonturen beleefd tijdens hun vele reizen zoals die naar het Spaanse Santiago de Compostella. Waar zouden ze nog meer heen willen? Hebben alle familieleden de motorpassie? Ook praten we over het overlijden van één van de kinderen tijdens het rijden op circuit Spa Francorchamps.

Deze aflevering is mogelijk gemaakt door MotoShare.

SHOWNOTES:
Winnaar MotoShare tegoedbon: nog even geduld tot aflevering 26…


Aflevering 24: Harold (@Only.Bikelife) over motorfotografie

Hoe leg je nou precies je eigen motor perfect vast op een foto? Harold Meerveld, beter bekend als motorfotograaf Only Bikelife organiseert fotoshoots op de meest toffe plekken en gaat geen uitdaging uit de weg. Hoe zit zo’n shoot in elkaar? Hoe is hij van dierenfotografie toch overgestapt op motorfotografie? Is zijn eigen motor een beetje fotogeniek?

Deze aflevering is mogelijk gemaakt door MotoShare.

SHOWNOTES:
Winnaar MotoShare tegoedbon: Dennis Heijmans
Plaat waar Harold harder van gaat: Kraftwerk – Autobahn


Aflevering 23: Jim (@Dutchwesp) verkoopt toch zijn Ducati

No bike, no life is het levensmotto van Jim, a.k.a. @Dutchwesp. Maar nu lijkt het er toch even op dat hij geen leven meer heeft, want waar is zijn Ducati gebleven? Op z’n YouTube kanaal zijn nog wel de nodige hoge snelheid vlogs te bekijken van hem op z’n Italiaanse monster. Hoe zijn leven verder gaat, hoor je in deze aflevering van De Motor Podcast.

Deze aflevering is mogelijk gemaakt door MotoShare.

SHOWNOTES:
De bloemkoolbeuker: https://youtu.be/-J2dwaG8lsM?t=912 (check vanaf 15’15”)
Plaat waar Jim harder van gaat: Travis Barker – Let’s Go


Aflevering 22: Ron Betist deel 2 en hoor alles over het huren en verhuren van een motor via MotoShare

Ron Betist is terug in een tweede aflevering. Een man met enorme motorpassie. Zijn motto is dan ook niet voor niets “Don’t sell, just add!”. We praten met hem over het ontstaan van verhuurplatform MotoShare.nl. Via die site kun je natuurlijk een motor huren, maar ook zelf je eigen motor verhuren.

Deze aflevering is mogelijk gemaakt door MotoShare.


Aflevering 21: Op de motor via Rusland naar Mongolië

Job maakte in zijn eentje een prachtige motortrip naar Mongolië. Hij was zo’n 10.000 kilometer onderweg via Duitsland, Tsjechië, Polen, Oekraïne en Rusland. Waarom naar Mongolië en is motorrijden daar goed te doen? Was de taal een barrière en hoe beviel het solorijden?

Deze aflevering is mogelijk gemaakt door Moto Adonis.


Bonus-aflevering 2: De droommotor van Peter is eindelijk een feit!

Eindelijk kan Peter weer op een Harley Davidson stappen! Welke het precies is geworden en wat hij er meteen aan heeft laten doen, hoor je in de tweede bonus-aflevering. Ook hebben we een toffe samenwerking met MotoShare voor je in petto. Met die verhuur-site kun je jouw droommotor gewoon een keer huren voor je hem aanschaft.


Aflevering 20: Jasper over zijn passie voor Kawasaki en z’n eigen motorkledinglijn

ZDoezoe (Jasper) rijdt pas relatief kort, maar heeft nu al een enorme passie voor Kawasaki (en dan met name zijn Z1000 natuurlijk). Met die passie heeft hij ook al een flink Instagram kanaal (@ZDoezoe) en is hij ook al een eigen lijn in motorkleding begonnen: Motoholic Apparel.


Aflevering 19: MotoMyrt (Myrte) leeft voor snelle motoren en circuits

Myrte Datema leeft voor motoren en heeft een indrukwekkende hoeveelheid motorpassie. Ze rijdt een Yamaha FZ8S en Honda CBR600rr en houdt wel van wat snelheid. Ze is fervent circuit-rijdster en heeft een succesvol Instagram-account @MotoMyrt. Zelf noemt ze het allemaal een uit de hand gelopen hobby en deelt haar passie graag met andere mensen. Zowel online als via haar werk op de klantenservice van een motorkledingzaak.


Aflevering 18: Verbeter je motorskills met MotoJitsu

Hoe krijg je met relatief simpele oefeningen je motor beter onder controle? Met MotoJitsu leer je opnieuw het achtje en de slalom, maar dan leuker. Bart heeft het systeem naar Nederland gehaald en vertelt er alles over. Volgens hem verleer je namelijk de technieken die je voor het AVB-examen leert en kun je met de MotoJitsu oefeningen (op lage snelheid) op een relaxte manier (nog) beter leren rijden.

Plaat waar Bart harder van gaat: Steely Dan – Do it again


Aflevering 17: Arjan Everink, hoofd Verkeer en Opleidingen bij de KNMV

Hij stopte met het verkopen van hypotheken, begon een motorrijschool en maakte van zijn passie zijn werk. Arjan Everink werkt inmiddels bij de motorbond KNMV als hoofd Verkeer en Opleidingen en is met zijn collega’s dagelijks bezig met de belangen van motorrijdend Nederland. Hoe word/blijf je een goede instructeur? Waarom rijdt hij een Moto Guzzi TT85? Wat doen de KNMV en Motorrijders.nl eigenlijk?


Aflevering 16: Arthur en Job van Moto Adonis over custom bikes

In de prachtige werkplaats van Arthur Renkema en Job Leussink praten we over hun passie voor motoren. Al 10 jaar bouwen ze custom motorfietsen. Eerst onder de naam Barn Brothers, maar vanaf 2021 zijn ze de nieuwe trotse eigenaren van Moto Adonis.

Wat komt er kijken bij het ontwerpen en bouwen van een custom bike? Is alles mogelijk wat een klant wil? Waar is hun passie begonnen? Ze vertellen ook waar ze hun inspiratie vandaan halen en hoe de enorme impact van de leukemie bij Arthur’s vijfjarige zoontje werd omgezet in iets positiefs.


Aflevering 15: Christian reed solo 17.000 kilometer door Zuid-Amerika

Hij was op zoek naar avontuur en daarom maakte Christian een soloreis door Zuid-Amerika. Hij zegde huis en baan op en reed in 235 dagen ruim 27.000 kilometer. Vanuit Colombia in het noorden naar het zuidelijkste puntje en motorrijders mekka Ushuaia in Argentinië. Op welke motor? Welke voorbereidingen trof hij? En waarom alleen? Hij leerde er Spaans en maakte vele ups en downs mee.

Info uit deze aflevering:
Tip van Christian: Donkey Sunrise, een adventure hotel dat custom tours organiseert voor rijders die liever Colombia ontdekken in een groep met gids.
Aanleiding voor Christian’s motorreis: boek “Man in het zadel” van Paul van Hooff.


Bonus aflevering: Makers Peter en Dennis blikken terug op 2020

Een bonus-aflevering voor tijdens de feestdagen. Lockdown = luisteren :-). Makers Peter en Dennis blikken terug op 2020 en 14 afleveringen van De Motor Podcast. Wat zijn Peter’s motor dilemma’s? Wil Dennis de Ducati Panigale? Is motorrijden een vorm van meditatie? Zijn driewielers nou motoren of niet? Hebben de makers ergernissen in het verkeer?


Beluister aflevering 14: Motorgids in het Alpen/Adria-gebied William van Amstel

Waar andere motorrijders doorrijden, slaat William van Amstel af. Hij organiseert motorreizen waarbij hij als gids altijd meerijdt op zijn Honda Goldwing. Hij vertelt over de bijzondere plekjes in de Alpen Regio. Hoe ontdekt hij die bijzondere locaties en wat moeten deelnemers aan reizen in o.a. Oostenrijk en Italië allemaal weten?

Info uit deze aflevering:
Het bedrijf van William: MotorTour.eu
Plaat waar William harder van gaat: Ride of the Valkyries van Wagner


Aflevering 13: Bibian over haar motorreis van 7.755 km door Frankrijk, Spanje en Portugal samen met Honda Goldwing en hond Binky

Bibian Cosijn heeft met haar Honda Goldwing een fantastische reis van 7.755 km door Frankrijk, Spanje en Portugal gemaakt. Naast de hoognodige bagage heeft ze ook haar hond Binky meegenomen op de motor. In deze aflevering hoor je alles over de avonturen die ze heeft beleefd, hoe ze op de Goldwing terecht is gekomen en hoe een motorreis met een hond verloopt.

Info uit deze aflevering:
Tip van Dennis: Grease Ninja
Favoriete motor-track van Bibian: Goldwing Song
Wing Service Hilvarenbeek


Aflevering 12: Over het verenigingsleven bij de Biltse Motorrijders Vereniging BMV

René en Ard van de Biltse Motorrijders Vereniging vertellen over hun enorme passie en de BMV. Opstappen doen deze Biltse Bikers zo vaak mogelijk, zelfs met de pijn van acuut reuma. Wat komt er kijken bij het runnen van een vereniging? Hoe liep het af met de motor die tijdens een tourrit 7 meter lager in een ravijn belandde? En wat zijn Peters plannen voor zijn nog op te richten motorclub? Je hoort het in deze aflevering!


Aflevering 11: Bike Brewer Ron Betist over Motoshare en custom bikes

Er zit teveel motorpassie in deze man voor één aflevering. Met Ron Betist kletsen we uitgebreid over custom bikes, zijn avonturen, Motoshare en Bike Brewers. Met zijn motto “Never sell, just add” komt hij zeker nog eens terug voor een tweede aflevering.


Aflevering 10: Hugo Pinksterboer van motorrijdersactiegroep MAG

In deze aflevering is Hugo Pinksterboer van motorrijdersactiegroep MAG te gast. Deze organisatie zet zich al dertig jaar in voor veilig, vrij en betaalbaar motorrijden. Hugo is hoofdredacteur van MAGazine, het tijdschrift van de MAG, en columnist bij MotoPlus. Ook daar vertelt hij over in deze aflevering.


Aflevering 9: Motor Circuit Training

Oprichter Michael en instructeurs Paul en Menno beantwoorden alle vragen over een training op het circuit. Kun je circuit training volgen met elke motor? Moet je al veel gereden hebben? Wat leer je er? Meer in deze aflevering en op de website van Motor Circuit Training.


Aflevering 8: Het Motor-Collectief over de protest-rit voor vrije wegen

In september werd er een protest-rit gereden om mooie recreatieve wegen open te houden voor motorrijders. Er worden namelijk steeds meer dijkwegen (alleen) voor motorrijders afgesloten i.v.m overlast voor de omwonenden. De organisatoren van de protest ride-out zitten in deze aflevering aan tafel.


Aflevering 7: De Motormeiden praten over vooroordelen en hun platform

Motormeiden Valerie en Richelle zijn Motor Meiden en praten over hun platform Motormeiden.tv. Welke vooroordelen zijn er nog altijd over vrouwen die motorrijden en waarom zijn er überhaupt nog vooroordelen? Tessa is ook een motormeid en zij praat mee vanuit Vlaanderen.


Aflevering 6: Bart van Motorsocial.nl over zijn werkplaats, platform en pit-biken

Bart van Asselt is de drijvende kracht achter platform Motorsocial.nl, heeft een schitterende eigen werkplaats waar hij motoren repareert en organiseert Pit-bike events. Hij lost meteen ook even een probleem op aan de motor van Dennis.


Aflevering 5: 87Slabside over motorvloggen en testen

Ruud, a.k.a. 87Slabside is een motorrijder met enorm veel passie. Dagelijks op de motor te vinden, heeft een succesvol YouTube kanaal en test veel motoren. Ruud zegt over zichzelf: ‘Ik rijd flink sportief.’
Check Slabside ook op YouTube.


Aflevering 4: Motorinstructeur Robbert Dalsem

Robbert Dalsem heeft sinds 2 jaar zijn eigen rijschool en is motorinstructeur. Hij filmt veel van zijn lessen als extra service voor zijn leerlingen en heeft daarmee ook nog eens een succesvol YouTube kanaal opgebouwd.


Aflevering 3: Motorvlogger Motocamel

Motocamel (Anwar) is een fanatieke motorrijder, die veel van zijn ritten vastlegt met de GoPro. Hij test motorspullen en motoren en geeft daar altijd eerlijk zijn mening over. Hij heeft nog een paar motorwensen en vertelt daarover in deze podcast. Check Motocamel zelf via motocamel.nl.


Aflevering 2: Makers Peter en Dennis zelf

De makers van De Motor Podcast hebben het in deze aflevering over hun passie voor het motorrijden. Het gaat in deze aflevering over hun Yamaha en Honda, over herrie maken, maar ook rekening houden met omwonenden van mooie motorroutes.


Aflevering 1: Motorvakanties

In deze eerste aflevering vertellen Bas en Dylan over hun motorvakanties. De een reed ruim duizend kilometer op één dag richting Spanje. De ander vertelt wat er zo mooi is aan Schotland en hoe het is om aan de linkerkant van de weg te rijden.