Adverteren

Motorrijdend Nederland bereik je via De Motor Podcast!

Vanuit onze professionele studio in Hilversum maken we sinds juli 2020 de eerste Nederlandse podcast-serie voor iedereen met passie voor motoren: De Motor Podcast. Elke twee weken staat in een aflevering van ongeveer 45-50 minuten één onderwerp centraal en praten we met één of meerdere gasten over onze motorpassie. Gratis te beluisteren via elke podcast-app en deze website.

De Motor Podcast wordt door duizenden motorrijders én motorliefhebbers aandachtig beluisterd. Podcasting is niet vluchtig zoals veel andere media. Er wordt niet weg gezapt en advertenties worden niet geblokkeerd. Voor De Motor Podcast neemt de motorrijder echt de tijd om te luisteren naar boeiende gesprekken over zijn of haar passie.

Specifiekere cijfers:

 • 85% man / 11% vrouw / 4% onbekend
 • Doelgroep verdeling:
  18-22 jaar: 6%
  23-34 jaar: 51%
  35-59 jaar: 39%
  60+: 4%

Meer informatie?
035 – 577 09 17

Waarom adverteren in podcasts?

Bijna de helft van Nederland luistert podcasts
Uit de onafhankelijke Markteffect Podcast Monitor blijkt dat maar liefst 49% van alle Nederlanders wel eens naar een podcast luistert. Ruim een kwart daarvan luistert minimaal wekelijks, meestal via een smartphone. Wekelijks luisteren zij gemiddeld 116 minuten.

Totale aandacht, geen waste
Een podcast luisteren doe je met totale aandacht. Meestal via een koptelefoon. Beter en duidelijker “tussen de oren komen” kan niet. Daarnaast hebben alle luisteraars dezelfde passie voor motoren! Niet schieten met hagel, maar efficiënt de boodschap direct bij de doelgroep die er toe doet: motorrijdend Nederland.

De cijfers na het horen van een product in een podcast:

 • 41% Overweegt het besproken product
 • 48% Zoekt het besproken product op
 • 30% schaft het besproken product aan

Bron: Markteffect Podcast Monitor, juni 2022

Lees ook:
Broadcast Magazine: “Podcast groeit en bloeit”
Emerce: adverteren in podcasts: het publiek, de ontwikkelingen en de mogelijkheden


Opties voor samenwerken:

1: BILLBOARD

Jouw product of bedrijf wordt aan het begin én einde van De Motor Podcast genoemd in een zogenaamd billboard. Onmisbaar contactmoment voor elke luisteraar!

Bijvoorbeeld: “Deze aflevering van De Motor Podcast wordt mogelijk gemaakt door Garagebedrijf Jansen, snelle service tegen een scherpe prijs. Kijk voor meer informatie op garagejansen.nl”

Dat klinkt zo:


2: BRANDED CONTENT / BRAND PROMOTION

Aan het begin en einde van de aflevering plaatsen we net als in optie 1 een billboard. Daarnaast verwerken we jouw product of dienst op een natuurlijke manier in de aflevering.

In dit blokje Branded Content zetten we minimaal een minuut lang de spotlight op jouw product. Samen met de gast van die aflevering praten we over de product features die we vooraf met jou afspreken. Zo weet je zeker dat alle belangrijke zaken aan bod komen.


3: PREMIUM PODCAST: Je eigen podcast-aflevering!

De absolute topper waarin je alles kunt vertellen over jouw motor gerelateerde product, bedrijf of dienst. Je krijgt je eigen aflevering van De Motor Podcast waarin we 45 minuten alleen maar praten over jouw onderwerp!

We nemen vooraf alle punten door die je aangestipt wilt zien en zorgen ervoor dat de aflevering precies de informatie bevat die jij wilt overbrengen aan motorliefhebbers! Opname op locatie is ook mogelijk.

Beluister hieronder een voorbeeld van een eigen aflevering die we eerder maakten voor Motor Circuit Training:

Beluister hieronder de aflevering die we eerder maakten voor (en vanuit) MotorkledingStore:

Heb je vragen of een ander idee voor een samenwerking?
Bel met 035 – 577 09 17 of mail naar info@demotorpodcast.nl voor alle informatie.