Adverteren: motorrijdend Nederland bereik je met De Motor Podcast!

De Motor Podcast in vogelvlucht:

Vanuit onze professionele studio in Hilversum maken we sinds juli 2020 de eerste Nederlandse podcast-serie voor iedereen met passie voor motoren: De Motor Podcast. Elke twee weken staat in een aflevering van ongeveer 45-55 minuten één onderwerp centraal en praten we met één of meerdere gasten over onze motorpassie. Van off-road tot circuit rijden en van sleutelen tot motorkleding. Gratis te beluisteren via elke podcast-app en deze website.

Waarom adverteren in De Motor Podcast?

Om motorrijders te bereiken! Want onze afleveringen worden elke maand door tienduizenden motorrijders én motorliefhebbers aandachtig beluisterd. Podcasting is niet vluchtig zoals veel andere media. Er wordt niet weg gezapt en advertenties worden niet geblokkeerd. Voor De Motor Podcast neemt de motorrijder echt de tijd om te luisteren naar boeiende gesprekken over zijn of haar passie.

Bijna de helft van Nederland luistert podcasts

Uit de onafhankelijke 9e editie van de Markteffect Podcast Monitor blijkt dat maar liefst 49% van alle Nederlanders wel eens naar een podcast luistert. Ruim een kwart daarvan luistert minimaal wekelijks, meestal via een smartphone. Wekelijks luisteren zij gemiddeld 116 minuten.

Totale aandacht, geen waste:

Een podcast luisteren doe je met totale aandacht. Meestal via een koptelefoon. Beter en duidelijker “tussen de oren komen” kan niet. Daarnaast hebben alle luisteraars dezelfde passie voor motoren! Niet schieten met hagel, maar efficiënt de boodschap direct bij de doelgroep die er toe doet. Geen massa, maar juist zeer kwalitatief bereik binnen de doelgroep: motorrijdend Nederland. Een mooie aanvulling op een bestaande marketingmix.

Onze luisteraars:

 • 85% man / 11% vrouw / 4% onbekend
 • Doelgroep verdeling:
  18-22 jaar: 6%
  23-34 jaar: 51%
  35-59 jaar: 39%
  60+: 4%

Adverteren in podcasts is succesvol:

 • 41% Overweegt het besproken product
 • 48% Zoekt het besproken product op
 • 30% schaft het besproken product aan

Bron: Markteffect Podcast Monitor, juni 2023

Lees ook:
Broadcast Magazine: “Podcast groeit en bloeit”
Emerce: adverteren in podcasts: het publiek, de ontwikkelingen en de mogelijkheden
Emerce: “Podcasts positiever beoordeeld dan andere branded content”

Meer informatie?
035 – 577 09 17


Onze mogelijkheden:

1: BILLBOARD

Jouw product of bedrijf wordt aan het begin én einde van De Motor Podcast genoemd in een zogenaamd billboard. Onmisbaar contactmoment voor elke luisteraar!

Bijvoorbeeld: “Deze aflevering van De Motor Podcast wordt mogelijk gemaakt door Garagebedrijf Jansen, snelle service tegen een scherpe prijs. Kijk voor meer informatie op garagejansen.nl”

Dat klinkt zo:


2: BRANDED CONTENT / BRAND PROMOTION

In dit blokje Branded Content zetten we maar liefst minimaal 3 lang de spotlight op jouw product. Samen met de gast van die aflevering praten we over de product features die we vooraf met jou afspreken. Zo weet je zeker dat alle belangrijke zaken aan bod komen. Daarnaast krijg je hierbij ook een billboard zodat aan het begin en einde van de aflevering alvast de merk/productnaam wordt genoemd.

Samen met MKC Moto ontwikkelden we de MKC Moto Masterclass. In zeven afleveringen bespraken we telkens een ander product:


3: PREMIUM PODCAST: Je eigen podcast-aflevering!

De absolute topper waarin je alles kunt vertellen over jouw motor gerelateerde product, bedrijf of dienst. Je krijgt je eigen aflevering van De Motor Podcast waarin we 45 minuten alleen maar praten over jouw onderwerp!

We nemen vooraf alle punten door die je aangestipt wilt zien en zorgen ervoor dat de aflevering precies de informatie bevat die jij wilt overbrengen aan motorliefhebbers! Opname op locatie is ook mogelijk.

Beluister hieronder een voorbeeld van een eigen aflevering die we eerder maakten voor Motor Circuit Training:

Beluister hieronder de aflevering die we eerder maakten voor (en vanuit) MotorkledingStore:

Beluister hier een voorbeeld van bedrijfspromotie, waarbij we stilstaan bij het 95-jarig jubileum van Van de Kuinder in Hilversum:


4: HOST READ: Peter en Dennis bespreken jouw product! <NIEUW!>

Podcast hosts worden het meest vertrouwd in de media. Nog meer zelfs dan vloggers en YouTube sterren. Daarom is deze manier van podcast-advertising ook zo succesvol en over komen waaien vanuit Amerika. Ook wij willen graag adverteerders de mogelijkheid bieden om hun product of dienst door Peter en Dennis zelf te laten aanbieden. Vooraf bespreken we de ins en outs en natuurlijk de belangrijkste zaken die benoemd moeten worden. In eigen bewoording komen Peter en Dennis er dan in één of meerdere afleveringen op terug.


5: EVENT PROMOTIE

Met onze mobiele studio kunnen we op elke plek een opname maken. In een showroom, op een beurs of buiten op het circuit. Niet alleen een leuke activatie op locatie, maar ook voor hoorbaarheid vooraf of juist achteraf.

In dit voorbeeld blikten we vooruit naar de komende Big Twin Bikeshow en zorgden we voor extra bezoekers aan de Expo Houten.


De Motor Podcast inspireert elke aflevering opnieuw vele duizenden motorrijders. Benieuwd wat we voor jouw merk, product of evenement kunnen betekenen? Bel met 035 – 577 09 17 of mail naar info@demotorpodcast.nl voor alle informatie.