De makers

De eerste Nederlandse podcast-serie over motorrijden

“Met 1,4 miljoen Nederlanders die in bezit zijn van een motorrijbewijs zijn er meer dan voldoende verhalen om te delen en meer dan genoeg onderwerpen om te bespreken.

Terwijl er over bijna elk onderwerp een podcast was, was er gek genoeg nog geen Nederlandse podcast-serie over motorrijden. Daarom zijn wij die in het voorjaar van 2020 vanuit onze gezamenlijke passie voor motoren en audio begonnen.

De Motor Podcast, passie voor motoren.”

Dennis Kuzee
Peter Kroon

Peter

Rijdt zo’n beetje elke dag op de motor, o.a. van huis naar het werk en regelmatig ook verder weg. Gemiddeld 20 duizend kilometer per jaar, dus een goede kilometervreter. Hij is de trotse bezitter van één van de dikste motoren: de Harley Davidson Road King Special.

Dennis

Het is zelden te koud (of te warm) voor een motorrit op zijn deze monsterlijke Yamaha YZF R1 uit 2016. Zijn vorige motor, Honda CBR 600RR, heeft hij na zo’n 40.000 kilometer inmiddels ingeruild. Mooi weer of niet, zo lang er niet gestrooid is, stapt hij op en gaat ‘ie het hele land door. Hij geniet net zo goed van een rit door de polder, over de Veluwe of van een dag op het circuit om z’n rijtechniek te verbeteren. Heerlijk alleen z’n hoofd leeg maken of juist met vrienden kilometers vreten.